Познаването на българското Средновековие донесе куп медали на Езиковата

Младите историци на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ обраха овациите на журито и спечелиха пълна колекция медали на приключилото Национално състезание по история и цивилизация на тема: „Моята родина“. Интересът към Средновековната българска история е огромен сред младите хора и това дава увереността на учителите и  мотивацията за работа по различни проекти и инициативи, свързани с опазване на историческата памет и националното достойнство.

Подобни инициативи се приемат с адмирации от учители и ученици, защото  изучаването и популяризирането на историята  и постиженията на най-старата държава в Европа – България, е повече от необходимо в днешния глобален свят.

 Състезанието е организирано от Педагогическата асоциация „Образование без граници“ и се провежда за първа година при изключителен интерес. Конкуренцията е сериозна, защото още в първия кръг от състезанието вземат участие над 1 650 ученици от цялата страна, а тепърва предстоят втори и финален кръг, на който ще бъдат отличени най-подготвените и креативни млади хора.

Заявката за успех на историците от ПГПЧЕ „Христо Ботев“ е изключително сериозна, защото още на първи кръг печелят двадесет и пет медала –девет златни, шест сребърни и десет бронзови. Повод за гордост на всички победители от първия кръг на сътезанието бе специално организираната тържествена церемония, на която присъстваха и преподавателите по история и цивилизация Станка Вълова, Диана Георгиева и Павлина Чавдарова, за които връчването на отличията  е най-ценната награда от постиженията на учениците и морално удовлетворение от добре свършената работа.

 Директорът на Гимназията госпожа Йорданка Чавдарова поздрави младите медиависти и родолюбци и им пожела този уникален за област Кърджали успех, който е без аналог до момента, да  бъде умножен и в оставащите кръгове от състезанието.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини