Президентът на Ротари в Кърджали дари празнична вечер на деца в неравностойно положение

    Деца от центрове за настаняване от семеен тип от Кърджали имаха възможност за първи път да вечерят в ресторант в празнична обстановка.Празнична вечер,посветена на настъпващите коледни и новогодишни празници им устрои президентът на Ротари клуб-Кърджали Себахатин Гьокче.Присъстваха деца от Центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип в кв.”Гледка” и деца и младежи с увреждания от Центъра от семеен тип в кв.”Веселчани”.Те бяха придружавани от директорките на центровете Албена Борисова и Моника Йорданова.Транспорт до ресторант „Ида” бе осигурен от Себахатин Гьокче.

    Президентът на Ротари клуб-Кърджали изненада децата и ръководителите на центровете с пакети с чисто нови облекла.

    Себахатин Гьокче сподели също,че тази година ротарианците са осигурили безплатна коледна украса за центъра в „Гледка” и едногодишен абонамент за интернет за центъра във „Веселчане”.

    Децата от двата центъра също бяха подготвили изненади.От „Веселчани” му подариха ръчно изработена картичка,а от „Гледка” новогодишно послание.

    „Да подадеш ръка на дете в неравностойно положение е доброта,да го накараш да се усмихне е благородство!”се казва в посланието.

    Ротари е най-голямата хуманитарна организация.Клубът в Кърджали има ползотворни контакти с центровете.Радостта на тези деца е най-големия подарък,който може да си направи човек,сподели Себахатин Гьокче.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини