Как да живеем по-дълго?

Активният сексуален живот ще прибави 4 години, а красивата гледка от прозореца - 2 години към живота ви.
Ако искате да удължите живота си, на първо място научете се да бъдете оптимисти, съветват американски учени от известната клиника "Мейо". Те са установили, че оптимистично настроените към живота хора не само водят по-интересен и изпълнен с различни позитивни събития начин на живот, но и боледуват по-рядко.

"Оказва се, че от нагласата на човека и неговото отношение към обкръжаващия го свят пряко зависи способността на неговата имунна система да се противопоставя на различните заболявания", смятат американските учени.

Вярата/религията пък може да добави към живота още 7 години, твърдят специалисти от университета на щата Айова. Тяхно изследване показва, че ако веднъж седмично човек посещава църковна служба, това се отразява позитивно на продължителността на живот.

"Църковните ритуали могат донякъде да бъдат заменени от индивидуалната медитация и в този случай човек може да добави към живота си още 3 години", допълват учените, цитирани от Би Би Си.

Други изследвания доказват, че активната мисловна дейност, която включва четене на вестници, посещение на музеи, слушане на радио, решаване на кръстословици, работа (но не игра!) в Интернет също увеличава продължителността на живот - с до 7 години. При такъв начин на живот наполовина се намалява и опасността от развитието на болестта на Алцхаймер в преклонна възраст.

Активният сексуален живот пък ще прибави 4 години, а красивата гледка от прозореца - 2 години. Ако се грижите за домашен любимец, това също ще ви помогне да удължите живота си с 2 години. А редовният следобеден сън, който не продължава повече от 30 минути, ще ви дари допълнително с още 1 година.

Източник: zdrave.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини