Кристияна Урумова и Теодора Йосифова от Езиковата гимназия с награди от национален конкурс

Те категорично повториха успеха на своите съученици Даяна Тодорова и Димитър Беловски от миналата година в същия конкурс. Само преди седмица Кристияна спечели и друго отличие от конкурс, посветен на осиновяването, на който заедно с нея бяха отличени и нейните съученици Ива - носител на първото място и Мирослав, Даяна и Иван-Асен - нейни подвластници. Всички те са членове на Литературния клуб ‚Добродетели“ в гимназията и творят активно в областта на поезията и прозата.

Конкурсът „Рождество на Спасителя“ е ежегоден и е организиран от Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионално управление по образованието – Бургас, Община Бургас, Общински детски комплекс – гр.Бургас и Сливенската митрополия. А творческият заряд на близо 400те участници бе оценяван от жури с председател Магдалена Япаджиева - старши експерт в Община Бургас и членове д-р Захарий Дечев - координатор на Общинска програма «Религия» и «Краезнание», Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР - Бургас, Виктория Димова- гл.учител, учител по български език и литература и Атанасия Петрова- автор на конкурса.

Радостта на десетокласниците Кристияна и Теодора е голяма, защото талантът и активността им бяха заслужено оценени. В творбите им е заложено посланието да бъдем силни и добри, защото е трудно да бъдеш добър във време на духовна безпътица, когато всички ние се лутаме между бездуховността, материализма, страстите и пороците. Защото само любовта и щастието придават истински смисъл на Коледа, само любовта и добротата изпълват сърцата с топлина и човечност така, както ярката Коледна звезда грее на земята и дава надежди на всички!

Кристияна и Теодора вече са готови с разказите си за следващите два конкурса веднага след Коледната ваканция! Да им пожелаем творчески ентусиазъм и още много успехи!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини