Римската вила „Армира“, община Ивайловград и село Горно Луково номинирани за годишните награди на Министерството на туризма

Римската вила „Армира“ в Ивайловград  е  номиниранa за годишните награди на туризма, които ще се присъдят за първи път тази година.

Целта на конкурса, обявен  от Министерството на туризма, е да насърчи развитието на отрасъла  чрез популяризиране на родните  туристически  забележителности.  Армира е  включена в категория  „Туристическа атракция“.

Община Ивайловград  е  сред  претендентите за отличията  в раздел  „ Туристическа дестинация“.

За награди ще се състезават и журналистически материал за  с.  Горно Луково – любимо място на  телевизионен водещ.

Гласуването се извършва в сайта www.tourismawards.bg, срокът е  18 декември. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония  в края на  месеца.

Ще има и една специален приз – „Изборът на българите”., в която хората ще могат да гласуват онлайн за своето любимо място сред  „100-те национални туристически обекта“ и  „50-те малко познати туристическа обекта в България“. В списъка на 50-те места  Хасковска област присъства с   кромлеха при с. Долни Главанак  и  природната забележителност – находище на  редки птици в местността Кован кая в община Маджарово.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини