Езикови Оскари за ПГПЧЕ „Христо Ботев“ – Кърджали

Кейбридж  асоциацията  отличи с престижни  награди за върхови постижения  Езиковата гимназия в Кърджали

В края  на отминаващата 2016 година Асоциацията на Кейбридж училищата в България направи равносметка на резултите от своята дейност и на тържествена церемония  в град Ямбол връчи награди на най-добре представилите се училища в различни категории.

Признание за високите резултати и професионализма на учителите по английски език е Международният сертификат, удостоверяващ правото на гимназията да бъде от шест години  изпитен център за световно признатите сертификати по  САЕ и FCE, които удостоверяват нивото на владеене на езика и служaт за вход към най-престижните световни университети.

Всяка година Гимназията взима участие в Националното състезание по английски език на Кеймбридж  асоциацията  и винаги възпитаниците на училището се класират на призови места. Тези върхови постижения в многобройните състезания, в които се включват ежегодно  над 1000 деца от цялата страна, възпитаниците на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ в две от нивата са на първо място. Това е причината Гимназията да бъде отличена със серитификат за най-добро представяне на състезанието през 2016 година.

Доброто сътрудничество се изразява и в традиционнто  провеждане на Ден на отворените врати в Гимназията. На този празник на чуждоезиковото обучение бяха представени на родители, учители и ученици най-актуалните помагала и системи в чуждоезиковото обучение по английски и немски език. Директори и учители от област Кърджали наблюдаваха открит урок по английски език и високо оцениха нивото на владеене на езика от учениците на Гимназията.

В резултат на дългогодишното ползотворно сътрудничество и постигнатите високи резултати ПГПЧЕ „Христо Ботев“ беше отличенa като училище за пример сред всички училища-членове на Асоциацията, а на ръководството и учителите беше изказана специална благодарност за високата мотивация и креативност в работата с младите хора.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини