Симеонов: Борисов да стане почетен председател като Доган

Най-доброто, което може да направи Бойко Борисов е това, което народът пожела - да се оттегли от политиката, заяви съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Да стане почетен председател като Ахмед Доган и да отиде в Банкя или там, където иска, и да остави ГЕРБ от партия за лично ползване да се превърне в една нормална политическа сила, каза още Симеонов тази сутрин пред телевизия Bulgaria on air.

По думите му до момента правителството има добра дейност и може да му се даде много добра оценка, но не и на министър-председателя. 

Според Симеонов може да се намери изход от политическата криза. 

„Ние повтаряме това още от момента, в който беше предизвикана от бих казал безотговорното поведение на Бойко Борисов, който реши, че трябва да си връща на цяла България за това, че е загубил изборите“, каза още лидерът на НФСБ. 

Симеонов смята, че страната не трябва да влиза в парламентарна и изобщо в политическа криза, тъй като има стабилно развитие в продължение на 2 години и стабилно мнозинство в парламента. 

"Може би изглеждам като единствения наивник, който смята, че не е момента за избори. Така смятам аз, както и колегите ми и така го казвам. Това е полезното за държавата. Всичко останало са експерименти на гърба на хората, бизнеса, икономиката, на всичко. В момента държавата не работи“, подчерта Симеонов. 

По повод принципната подкрепа, която вчера заявиха за кабинет с мандата на Реформаторския блок, той каза, че не става въпрос за симпатии към тях, а за схващането, че управлението има за цел изпълнение на някаква програма. 

„Поради тази причина преди две години не подкрепихме ГЕРБ или коалицията ГЕРБ-РБ, а програмата, над която се разписахме. И след като се разписахме, спазихме стриктно основните клаузи. Същото се очаква и за Реформаторите. Не може да се очаква, че ще ги подкрепим заради еди какво си", изтъкна Симеонов.

Вчера той каза, че в замяна на подкрепа искат корекции на програмата - увеличаване на пенсиите, по-твърда защита на границата и справяне с битовата престъпност. 

Съпредседателят на ПФ добави, че и БСП, и ГЕРБ като мантра повтарят „избори, избори". Той попита какво ще променят по този начин и сам отговори - "ще създадат едно подобно Народно събрание, с горе-долу същите пропорции, защото нито ГЕРБ, нито БСП, ще имат мнозинство, за да съставят правителство". 

"Хората не искат избори", заяви Валери Симеонов и подчерта, че според последните изследвания в парламента ще влязат 4 политически сили - ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и ДПС.

Днес РБ трябва да реши кого ще излъчи за евентуален премиер на бъдещо ново правителство, ако получат подкрепа и приемат мандата от президента. Това ще стане ясно в понеделник.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    11
    111
    3 -2
    10:58, 9 дек 2016
    Симеоноф като го возиха с хеликоптер по границата не рева,а сега стана неговата работа-храни куче да те лае..!Вчера се излюпи,а днес вече акъли дава :)))
  • 2
    Ре
    реалист
    2 -2
    11:35, 9 дек 2016
    Къкъв патриот е този мекере отвсякъде интересчия пуполизъм отсякъде .Не се ли разбра че благодарение на Борисов Европа ни вярва европейците не вярват на коалиции и нагаждачи а на личнности
  • 3
    Дя
    дядо матейко
    3 -3
    12:16, 9 дек 2016
    Абе вие двамата по горе коне с капаци ли сте или олигофрени Вашия Борисов затри държавата 2 пъти вие Борисов та Борисов Я се огледайте по добре мислете с главите си а ако не можете питайте по умни от вас хора Борисов да си оди в Банкя и да командве ИПОН
  • 4
    Ре
    реалист
    2 -1
    12:40, 9 дек 2016
    Кой ще дойде бе дядо матейко ниновица-блядката или доган-кагебейста костов-крадеца да ги нареждам ли още При две правитества на бсп България потъна тръгна от нулата сега има икономически ръст факт.Дядо матейко следи нещата недей да си захлупен има огромна информация
    • Ис
      Истински реалист
      0 0
      13:17, 9 дек 2016
      Абе момко я по добре се огледай и виж колко хора изчезнаха навънка от татковината си.И то точно по времето когато любимият ви бойко е на власт,сиреч от 2009 г.Според теб защото им е много добре ли?Или защото няма как да отцелеят с 400лв заплата и то ако работят някъде.
Последни новини