Гюнел Сюлейман от „Отец Паисий“ отличена от министерството на спорта

Литературният талант на единадесетокласничката Гюнел Сюлейман от Средно училище „Отец Паисий“бе отличен от Министерството на младежта и спорта.

Есето и на тема: „МОЛЯ, УВАЖАВАЙ МОИТЕ ПРАВА, ЗАЩОТО...“ е посветено на проблемите на младите хора. Разчувстват ни редовете „Малтретирането и унижаването на чуждите души водят единствено до безизходица, в която всеки рано или късно губи своя път. Докато любовта, съпричастието и уважението предшестват „слънчевите дни“.

Гюнел е амбициозна, умна и талантлива! Това е най-точното описание за нея, защото трудът, упоритостта, скромността и лъчезарното й излъчване носят само успехи. Страст за нея са поезията, литературата, историята и философията. Тя притежава повече нравствена и емоционална сила от много решителни хора, както и достатъчно вяра в собствената си възможности. Гюнел е участвала в множество олимпиади, резултатите й са винаги отлични. Тя е носител на наградата „Златно перо“. Авторка на акростиха „За Кърджали с любов“, който предизвика голям интерес сред кърджалийци миналата година. В началото на този месец ноември спечели национална стипендия от „1000 стипендии“, именно в направление „Литература“. Пример и коректив за ученичката е нейната учителка по БЕЛ и национален оценител - г-жа Биянка Тенчева.

Гюнел, поздравяваме те за таланта ти и ти пожелаваме все така да продължаваш да твориш с душата си!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Коментари в сайта

Последни новини