Доган: Русия се възражда като алтернатива и гаранция за мир

Новите геополитически реалности ни изправят пред явлението "Тръмп", което трябва внимателно да се изследва, казва пред Епицентър.бг Ахмед Доган.

Много внимателно трябва да се разчетат знаците за провала на демократите и възхода на републиканците в САЩ. Свидетели сме на срив на либералното статукво, на провал на неолиберализма, либералните послания вече не вършат работа, подчерта почетният председател на ДПС.

По думите му надигащата се нова протестна вълна в света не е само следствие на популизма - процесите в развитието на човечеството са много по-дълбоки, а политическият елит се оказа неподготвен за даване на разумни решения.

В актуалното ни политическо време Русия се възражда като алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб, смята Ахмед Доган. Това той пише до Павел Журавлев, ръководител на представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център в София. 

Повод за този кореспонденция, цитирана от Епицентър, е номинирането на Ахмед Доган за награда във връзка със сътрудничеството между Руската федерация и България в областта на духовното сближаване на двата народа. 

На 6 декември т.г. Доган е бил поканен от името на кметството на Москва и Благотворителния фонд за социални инициативи "Народное Единство " - Русия на тържество в Руския културно-информационен център в София, за да му бъде връчена наградата. 

В отговор на проявеното уважение към личността му Доган разказва в писмото, че няколко пъти в живота му се е случвало да не приема или да отказва национални и международни награди. Но сегашното му номиниране приема с особена чест, защото в духовното си битие е бил "школуван в мисловното пространство на Западно-европейската философия", но е бил "закърмен с екзистенциалната темпоралност на Руската класическа литература". 

И съм убеден, пише Доган, че който не разбира Широката Руска Душа, не схваща и смисъла на Голямата Руска Земя". 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини