Разработват стратегия за личностното развитие на децата в област Кърджали

Днес в Областна администрация Кърджали се проведе работна среща за разработване на Oбластна стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в региона. На нея присъстваха  представители на общините, Регионално управление на образованието, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, РЗИ, НПО и други институции, имащи отношение към подкрепата за личностно развитие.

Присъстващите се запознаха с организацията на процеса до настоящия момент. Готови са анализите на общините, въз основа на които ще се изготви Стратегията.

На срещата, ръководена от Началника на РУО Гроздан Колев, бе предоставена  структурата на Стратегията, която е стандартна и ще обхване всички страни на процеса. Обсъди се организацията по разработването й - параметри, отговорници, срокове.

Членовете на областния екип се обединиха около идеята за изготвяне на работеща Стратегия, която да отговоря на конкретните потребности от подкрепа на личностно развитие на децата и учениците в област Кърджали за период от 2 години.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини