Титаник и Ромео и Жулиета - филми за птичките и пчеличките

Най-прекият път към разговор с тийнейджърите за секса и взаимоотношенията според техните родители е обсъждането на филми като "Титаник" и "Ромео и Жулиета", съобщи Контактмюзик, позовавайки се на резултатите от проучване на американски специалисти. Анкетата е направена в рамките на кампанията "Време е да поговорим".

Резултатите от допитването показват, че на 20 процента от родителите им е трудно да говорят с тийнейджърите на сексуална тематика.

Близо 60 процента от възрастните обаче са установили, че когато гледат по-стари филми като "Трима мъже и едно бебе" и "Виж кой говори", както и съвременни хитове като "Училищен мюзикъл" и "Училище Св. Триниан", им е по-лесно да поведат разговор за секса.

Проучването показва, че макар романтичните комедии най-често да стимулират подобни дискусии, разговори на неудобна и за двете страни сексуална тема могат да се поведат и благодарение на блокбастъри като "Трансформърс".

Топ 10 на филмите, които тийнейджърите използват, за поведат разговор с родителите си за секс:

1. "Ангъс, прашки и целувки с език" 2. "Трима мъже и едно бебе" 3. "Ромео и Жулиета" 4. "Виж кой говори" 5. "Бащата на булката" 6. "Титаник" 7. "Училищен мюзикъл" 8. "Мама миа!" 9. "Училище Св. Триниан" 10. "Безсъници в Сиатъл"

Топ 10 на филмите, които родителите използват, за да поведат разговор с тийнейджърите за секс:

1. "Трима мъже и едно бебе" 2. "Виж кой говори" 3. "Ангъс, прашки и целувки с език" 4. "Бащата на булката" 5. "Ромео и Жулиета" 6. "Училищен мюзикъл" 7. "Мама миа!" 8. "Титаник" 9. "Безсъници в Сиатъл" 10. "Училище Св. Триниан".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини