ДГ „Брезичка” в Ардино отбеляза своя 30-годишен юбилей

    „Дом на мечтите“ – с това мото в петък в Ардино се проведе празничния концерт по случай тридесетгодишнината на детска градина „Брезичка”. С песни, стихчета и танци малчуганите създадоха истинска празнична атмосфера и демонстрираха умения в различни жанрове, предизвиквайки бурните аплодисменти на развълнуваните родители.

    Гости на празника бяха Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт" към Община Ардино, Елена Дерменджиева, представител на Регионалното управление на образованието в Кърджали, Димитрина Александрова, директор на ДГ „Слънце”. Тук бяха още директорът на Центъра за обществена подкрепа в Ардино Светла Семерджиева, Айнур Гюнеш и Леман Чалъшкан Мутлу, представители на побратимената община Нилюфер, Бурса.

    „Точно преди 30 години се отвориха вратите на ДГ „Брезичка”. От тогава, през тези врати минаха много деца, които излизаха оттук по-зрели, по-знаещи и по-можещи. Постигнатото през годините не е малко, но и за напред имаме много работа, за да превърнем детското заведение във все по-привлекателен център на педагогическо партньорство и сътрудничество с родители. Нека да запазим авторитета на ДГ „Брезичка” предаден ни и завещан от бившите ни колеги, като наша гордост за труда, който е полаган и ще полагаме за вбъдеще”, с тези думи се обърна към присъстващите

    директорът на детската градина Къймет Мюмюн. Тя  изказа своята най-искрена и най- сърдечна благодарност към колегите и помощния персонал на градината за всеотдайния им труд и отговорно отношение към работата с децата, към родителите, които им повериха в техни ръце, първите седем години на своите деца. Тя изказа благодарност и към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад, за постоянната помощ и подкрепа.

    От името на кмета на община Ардино Ресми Мурад, Бахар Реджебов връчи поздравителен адрес до колектива на ДГ „Брезичка”. „Детската градина е институция, в която се създават здравите основи на българското образование. Три десетилетия всеотдайни професионалисти с мъдрост и много любов осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на град Ардино”, се казва в адреса от името на Ресми Мурад.

    Поздравителен адрес за юбилея бе получен и от Гроздан Колев, началник на Регионалното управление на образованието в Кърджали.

    ДГ „Брезичка” е открита през месец ноември 1986 г. с директор Мариета Евтимова. Директори на детското заведение са били още г-жа Стоянова и Тюркян Йеменджиева.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини