Целият Главатарци спазарен за Нова година,пътят миниран от дупки

Цялата зона за отдих Главатарци е спазарена за новогодишната нощ.Няма едно свободно място.Резервациите са направени още преди месец.Ще има гости от цялата страна и чужбина.Пълни са както големите хотели,така и къщите за гости.

„Главатарски хан”-основен корпус,”Сезони”,”Старата къща” и „Къща-лукс”пращят по шевовете.От комплекса пазят в тайна изненадите за клиентите си.Знае се само,че ще има програма в Новогодишната нощ.Пакетите варират от 210 до 300 лева на човек,в зависимост от нощувките.

От „Рока” споделят че всичко е разпродадено още преди два месеца.Празничната вечер ще бъде озвучена от диско водещ.Предвижда се на следващия ден дегустационен обяд.Предлагат се екскурзии до Перперикон и Татул,както и панорамна обиколка на Кърджали.Пакет от 319 лева за три нощувки в стая с две легла е най-привлекателен.

Пълни са и къщите за гости „Трифон Зарезан” и „Бетула”.В тях туристите ще могат сами да си приготвят храна и да определят новогодишната си програма.

Хотелиери и ресторантьори са доволни от тазгодишният интерес към Главатарци.Заявки има освен за новогодишната нощ и за Коледа и студентския празник 8 декември.Хотелиерите обаче са обезпокоени ,че надупченият като швейцарско сирене път,ще отблъсне туристите.Те питат къде отиват приходите от туристически такси,след като не се прави най-елементарното-да се изкърпят дупките на пътя.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини