900 талантливи математици на турнир „Перперикон“

За шестнадесети  пореден път Регионално управление на образованието – Кърджали, Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски” и Съюз на математиците в България- секция Кърджали организират Областен математически турнир, който от тази година носи името „Перперикон“. Състезанието се провежда под патрона на Областния управител г-н Илия Илиев, а председател на организационния комитет е кметът на община Кърджали – инж. Хасан Азис.

За участие в турнира са подали заявка 37 училища от всички общини на област Кърджали, както и от училища в градовете Смолян, Пловдив, Хасково, Димитровград и други. Ще се състезават над 900 талантливи математици от 3. до 12. клас. Домакини на XVI Областен математически турнир „Перперикон“, Кърджали  са СУ „П. Р. Славейков“ за учениците от 3 до 11 клас и  СУ „Отец Паисий”- за учениците от 12 клас. Темата за всеки клас се състои от тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя ще бъде изготвена от екип, под ръководството на проф. Сава Гроздев – зам. ректор на ВУЗФ, София. Жури на турнира са екип от професори и доценти във ФМИ на ПУ „П. Хилендарски“, Икономически университет , Варна, ТУ Габрово и др.

Съгласно правилника на ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски” и статута на турнира на участниците от дванадесети клас, набрали съответен брой точки, се признава отлична оценка за прием в специалностите на ФМИ към ПУ “Паисий Хилендарски”. Оценките се признават за прием и в ТУ Габрово, Филиал „Л. Каравелов” – Кърджали на ПУ.

Съгласно правилниците на Икономически университет Варна и  Висше училище по застраховане и финанси, София и статута на турнира на участниците от единадесети и дванадесети клас, набрали съответен брой точки, се признава отлична оценка за прием  в тези две висши учебни заведения.

Обявяването на резултатите и награждаването на призьорите ще се проведе от 15.00 часа в актовата зала на СУ „П. Р. Слвейков“ гр. Кърджали, където ще бъде връчена и купата за най-добър випускник по математика на област Кърджали.

Организаторите пожелават успех на всички състезатели.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини