Двудневен патронен празник за славейковци

    17 и 18 ноември тази година са изключително празнични за кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“. „Шампионите“ празнуват 32-годишнината на училището си през цялата седмица с различни прояви. Четвъртък и петък бяха обявени официално за дни на ученическо самоуправление.

    На самия 17-ти ноември точно в 8,00 ч сутринта директорът Милко Багдасаров по традиция връчи символа на властта – медальона бухалче, на председателя на Ученическия парламент Стиляна Аврамова от 11“б“ клас, пожелавайки ползотворна двудневна дейност на нея и екипа й. Младата „директорка“ представи останалите заместници от управленското звено. Заместник-председателят на УП Ерай Шакир бе определен на мястото на заместник-директора „Човешки ресурси“ Галя Карапеткова, Елица Атанасова зае поста на заместник-директора за начален етап Маргарита Демирева, Супита Шенкова влезе в ролята на Пепиния Китова – заместник-директор за среден и гимназиален етап, а Сонер Яшар се превъплати в гордата позиция на г-н Атанас Атанасов – заместник-директор по административно-стопанските въпроси. Деветокласниците Демет Джамбазова и Николай Димитров се поставиха на местата на педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков, а за психологическия комфорт на мястото на Добрина Стойчева се погрижи Пламена Симова. Десетокласниците Стамен Сарчев и Вълко Илиев заместиха Гроздан Грозев и Атанас Динков в компютърните и медийните кабинети, в канцеларията поработиха Адлен Салимова и Шюкрю Шенол, а в касата на училището се настани Николета Димитрова.

    След предаването на властта „директорката за два дни“ Стиляна Аврамова направи оперативка в директорския кабинет, като разпредели задачите за двата дни на самоуправление. В този момент започна и предизборната кампания за ново ръководство на Ученическия парламент, тъй като изборите са определени за 24 ноември. След предварително свършената работа са известни кандидатите за различните длъжности в новия УП, а мераклиите за председател Супита Шенкова /11“в“/ и Полина Георгиева /10 „б“/ вече разясняват платформите си пред учениците от 7 клас нагоре.

    Училищните турнири по народна топка, футбол, стрийтбол и баскетбол стартираха в първия ден, а финалите се проведоха през втория.

    Междувременно „Ръка за помощ“ направи своя дарителска акция за подпомагане на социално слаби ученици в СУ „Петко Рачов Славейков“. Учениците от извънкласните дейности, включени в проектите „Твоят час“ и „Училище за шампиони“ подготвиха табла, изложби и различни композиции, свързани с патронния празник.

    Ученици от Школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов посетиха отново по традиция гроба на патрона си в София, почистиха го и поднесоха цветя.

    Многобройни конкурси по методически обединения се организираха в голямото училище. В петъчния ден в кабинета по български език и литература се проведе награждаването на победителите от конкурса за есе, стихотворение, приказка, посветен на патрона.

    Финалната проява бе обедният голям концерт на талантите на „Славейков“ на сцената в двора на училището. Освен възможност за изява на малки и големи пеещи, танцуващи, рецитиращи, свирещи деца и учители, победителите от спортните турнири получиха и своите вкусни награди – торти и шоколадови бонбони.

    С изключително добро настроение славейковци се отправят към почивните дни – някои класове заминават на екскурзии, други планират такива в рамките на следващите седмици. Със сигурност обаче за СУ „Петко Рачов Славейков“ започва поредната шампионска година до 33-ия рожден ден на училището и 190-тата годишнина от рождението на патрона му. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини