Откриха тялото на изчезналия в планината Мирослав

Тялото на 34-годишния програмист Мирослав Късовски е било открито в района на връх Ботев, съобщиха от Кризисния щаб в Калофер, цитирани от "Фокус".

Младият мъж изчезна на 26 октомври в района под връх Ботев. В същия ден програмистът се обадил на майка си, за да й каже, че ще изкачи върха и след това се прибира. Бил леко облечен - с яке и тънък клин и много малка раничка. Оттогава Мирослав бе в неизвестност. 

Тялото му е открито в труднодостъпна местност, до заслон "Маринка", от рейнджърите от парк "Централен Балкан", които го търсеха заедно с доброволци, след като военните и полицаите се оттеглиха от наземната операция по издирването.

"Предстои експерти да се произнесат каква е била причината за смъртта на изчезналия турист", каза председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. 

Той отново призова в основните национални паркове да има пункт, в който туристите да се обаждат преди тръгване, за да се следи техният маршрут. 

Да им се дава по един чип като гривна на ръката, която веднага определя местоположението им и по този начин да имаме бързо локализиране”, допълни Григоров. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини