Лудогорец помечта, но загуби от Арсенал в София

Лудогорец загуби от Арсенал с 2:3 в среща от група "А" на Шампионската лига на стадион "Васил Левски", която се изигра пред 31 000 зрители. Разградчани могат да съжаляват за пропуснатата възможност да спечелят точка срещу лондончани, след като до 88-ата минута резултатът беше 2:2.

Разградският тим започна много силно срещата и поведе с 2:0 след само четвърт час игра. Бразилецът Джонатан Кафу откри в 12-ата минута, след като засече с левия крак центрирана в наказателното поле топка. Само три минути по-късно Кафу беше в основата и на втория гол.

Той получи топката вляво от вратата, финтира Гибс и я подаде към Кешеру, който отблизо удвои. Гостите се съвзеха от удара и върнаха бързо едно попадение в 20-ата минута, когато Йозил центрира от точката на корнера и Гранит Джака намали с плътен удар.

При повторенията се видя, че топката е била напуснала игралното поле преди подаването на германския национал, но голът беше зачетен. До края натискът на англичаните ставаше все по-силен и логично в 42-ата минута французинът Оливие Жиру изравни с глава след центриране на Аарон Рамзи.

Втората част започна в по-спокойно темпо в сравнение с първата. И така бе до 63-ата минута, когато Лудогорец организира перфектна контраатака. Марселиньо подаде великолепно наляво към Кешеру, който продължи към Вандерсон, бразилецът нахлу в наказателно поле истреля добре по земя, но топката попадна в обсега на вратаря Оспина и той спаси. Само две минути по-късно Вандерсон отново беше изведен зад гърба на централните защитници на Арсенал, но не успя да реализира очи в очи с Оспина.

Резултатът се задържа до самия край на мача, когато натискът на Арсенал отново се усили. На два пъти Месут Йозил се озоваваше очи в очи с Борян. В първата ситуация му беше вдигната засада, но в 88-ата минута зрителите станаха свидетели на гениално отиграване на германския национал.

Йозил първо прехвърли Борян, а след това буквално с финтовете си натръшка двама бранители на Лудогорец и прати топката в опразнената врата за 3:2. Лудогорец опита да върне гола, но не успя и така записа поредна загуба и остана последен в групата.

Добрата новина за разградчани е, че и Базел загуби у дома от Пари Сен Жермен и така една победа над швейцарците в София ще ги класира на третото място, което дава право на участие в Лига Европа напролет.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини