Протестират в подкрепа на младежа, нападнал лекарка

Граждански протест в подкрепа на 18-годишния Димитър Костадинов от беловското село Момина Клисура, нападнал лекарка от Спешно отделение в Пазарджик, се състои в момента, организиран от близки на момчето.

Митингът се провежда пред Съдебната палата, малко преди заседанието, на което предстои магистратите да решат дали да удължат 72-часовата му мярка за задържане с постоянна, информира "Дарик".

Участниците са подготвили лентички и плакати, организиран е и транспорт от Белово и Момина Клисура. Във Facebook е създадена група в подкрепа на Митко, в която за часове са се присъединили над 230 души. От коментари се вижда, че към недоволните ще се присъединят и граждани, които не познават момчето, но са преживели грубо отношение от медици.

Протестът e  не само в защита на младежа, за когото смятат, че е наказан прекалено сурово. Десетки са недоволните от отношението на лекари към пациенти и подчертават, че никой не проявява агресия, ако не е провокиран.

По информация на запознати със случая лекарката от Спешната помощ напсувала момчето на майка и това го провокирало да я удари.

Близките на Димитър не са се отказали да съдят нападнатата д-р Гергана Анчева. Обвиняват я в небрежност, неглижиране на задълженията й и арогантно отношение. По думите им, тя е напсувала Костадинов и баща му, които са били придружители на пострадал при катастрофа техен роднина, вместо да му окаже помощ.

От Областната болница твърдо застават зад колежката си и твърдят, че пациентът е бил обслужен въпреки нападението на двамата мъже над д-р Анчева.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини