Джебел върви стъпка по стъпка към балнеоложкия туризъм,минерална вода ще тече в града

Джебел върви уверено стъпка по стъпка към балнеоложкия туризъм,минерална вода ще тече в града.Местната власт успя да осигури финансиране от държавата за изграждане на довеждащ водопровод от минералния извор край града до Джебел.

С постановление 192 на Министерски съвет  е в ход проекта „Довеждащ водопровод от сондаж № 3 на минерално изворно находище Джебел”.За целта правителството отпусна 350 000 лева от републиканския бюджет.Това съобщи за Кърджали бг вести градоначалникът Бахри Юмер.В момента тече процедура за изпълнител на обекта по Закона за обществените поръчки за строително монтажните работи.Две фирми са кандидатствали. Извършва оценка на ценовите предложения,добави Бахри Юмер.Градоначалникът сподели ,че срокът за изпълнение е кратък-3 месеца при добри метеорологични условия.

Проектът предвижда минералната вода да бъде доведена до помпена станция в града.Утвърдения експлоатационен ресурс е 6,58 л/сек.След въвеждане на разрешителен режим ще е възможно да се захранват СПА комплекси и хотели.

Това е нова практика за общината.Процедурите ще минават през Общинския съвет,поясниха от администрацията.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Салиюмер
    1 0
    19:34, 30 окт 2016
    Бахри Юмер е предател.Нали се бореше за правата,явно са били приказки
Последни новини