Учениците от Рани лист отпразнуваха Деня на будителите

Изображение 1 от 3

    В навечерието на Деня на народните будители – ден, в който народът ни почита паметта на своите предци, съхранили с делото си духовните ценности и морал на българската нация, в ОУ „Н.Й.Вапцаров“ с. Рани лист  се проведе празник на историческата памет и национално  самочувствие.

    Първи ноември е един от големите празници на духовността и вечните български ценности – свободолюбие, патриотизъм, почит към родния език и просвещение.Този ден е още един повод за национално самочувствие и достойно отстояване в общността на европейските народи.

    С тържествена програма,  учениците от прогимназиален етап, подготвени от госпожа Валентина Петлешкова- учител по български език и литература и госпожа Кирилка Пенчева- учител по музика, представиха българските будители, които с действията, мислите и чувствата си са отстоявали националните идеали във времена на слава и робство. По традиция, малчуганите на госпожа Донка Андреева обновиха къта на първокласника, като оставиха  своята светла диря от първите си стъпки по пътя на знанието.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини