Учениците от Миладиново: „Не на кибертормоза!“

Изображение 1 от 5

    Днес в ОУ „Христо Ботев”- с. Миладиново отбелязаха Международният ден за спиране на кибертормоза. Учениците от прогимназиален етап разгледахa темата за виртуалния тормоз заедно с по-малките ученици от начален курс. Целта бе да се повиши осъзнатостта на учениците за явлението кибертормоз и да се формират нагласи за противопоставяне и справяне с негативните последствия от него, както и намаляването им.
    Оранжевият цвят бе избран в знак на ангажираност, съпричастност и осъзната гражданска позиция към инициативата. Учениците изработиха табло и послания за предотвратяване на тормоза сред обществото. Бяха подготвили презентации по темата. А част от учениците бяха издирили в интернет случаи на пострадали. Изгледано бе кратко видео.
    Директорът на школото – г – жа Зюмбюл Камбер сподели, че според проучванията около 60 – 70 % от учениците у нас в някакъв момент от живота си са били обект на кибертормоз или те са го извършвали. Явлението се е появило в края на 90-те години и началото на 21 век. Семействата, обществеността и властите пренебрегвали този вид тормоз, въпреки че е многолик и се увеличава с всяка година. Тя поясни, че всяка електронна комуникация, съзнателно насаждаща враждебно и оскърбително отношение към друг човек, представлява кибертормоз. Най-честите мишени са именно децата и младежите в училищна възраст. 
    Ив. Марчева

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини