Генералните директори на БНТ и БНР ще се избират с нова процедура

Съветът за електронни медии прие нова процедура за избор на генерални директори на БНТ и БНР на редовно заседание днес с четири гласа "за" и един "против", съобщи националното радио.

Процедурата се състои от четири етапа, като е въведен нов етап на подбор между прегледа на документите и изслушването, обясни председателят на СЕМ Мария Стоянова.

"Всеки един от претендентите за поста ще има усещането и самочувствието, че като достигне до финалната фаза в конкурса, това ще бъде оценка за него и досегашния му опит", подчерта Стоянова.

Целта на промяната е да бъдат оценявани обективно кандидатите, които няма да бъдат допуснати на масов принцип, а на професионални критерии. Процедурата е била подложена на обществено обсъждане, а преди това е консултирана с известни български медийни юристи.

Иво Атанасов, който гласува "против", заяви, че не подкрепя новата процедура, защото тя "не става нито по-лесна, нито по-прозрачна". Няма как, увеличавайки етапите, да става по-лесна, не става и по-прозрачна, тъй като при този нов етап разглеждането на концепциите става при закрити врата.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    голушко
    2 0
    18:00, 18 окт 2016
    Аз не ги виждам да са НАЦИОНАЛНИ Та те по цялден и нощ гърмят с чужди филми и музика За това не ги гледам и слушам
Последни новини