Ремонтираха детска градина в Стремци по проект на 12 сдружения от Турция

Изображение 1 от 4

    Ремонтираха помещения и санитарни възли в детска градина „Мики Маус“ в кърджалийското село Стремци по проект на изселнически организации от Турция. Проектът „Среща с приятели“ бе реализиран от дванадесет различни сдружения със съдействието на изселническите организации „Балкански турци“  - Гебзе и сдружение „Рубакад“. Дарението се осъществява по идея на Гюлмюфер Хаджи, която членува в една от организацията и чиито родители са изселници от село Стремци в Гебзе, Р Турция.  

    На откриването присъстваха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали Хасан Азис, зам.-кметът на община Кърджали  Елисавета Кехайова, лидерът на общинската структура на ДПС Мюмюн Али, кметове на населени места от района, много гости от Турция. Всички те заедно разгледаха обновените помещения и санитарни възли в забавачката, срещнаха се с ръководството и с персонала и се запознаха с възпитаниците.

    Малчуганите от детска градина „Мики Маус“ се отблагодариха с песни, стихотворения и танци пред погледите и бурните аплодисменти на десетки жители и гости на селото.

    „Бих искал да изразя своята благодарност към дарителите от всички организации и сдружения, участвали в този значим проект. С общи усилия и желание за добро можем да реализираме още много съвместни проекти, които да бъдат от полза за развитието на децата ни“, каза в словото си кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис. Той припомни за добрите  взаимоотношения на България и Турция, както и за сътрудничеството на община Кърджали с побратимените градове от южната ни съседка.

    От ръководството на детската градина отбелязаха, че посетителите й вече се радват на по-добри условия за развитие, като благодариха на дарителите за осъществяването на проекта. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини