Убити и ранени турски войници от крайпътни бомби в Югоизточна Турция

Трима турски войници са били убити, а други 12 са били ранени, след като три крайпътни бомби са ударили военни превозни средства в югоизточната част на Турция, която е населена предимно от кюрди, съобщиха източници от силите за сигурност, цитирани от "Ройтерс".

Засега никой не е поел отговорност за атаките, но източниците уточнили, че екстремистите от Кюрдската работническа партия са основните заподозрени за залагането на бомбите.

Бомбата, която е убила трима войници, е била заложена на път между вилаетите Диарбекир и Мардин. Другите две са избухнали във вилаетите Ван и Хаккяри и са ранили 12 войници, като двама от тях са в критично състояние.

В Югоизточна Турция бяха извършени множество атентати откакто ПКК, която води бунт от три десетилетия за кюрдска автономия в региона, прекрати примирието с турската държава през 2015 г.

ПКК е смятана за терористична групировка от САЩ и Европейския съюз, както и от Турция. Повече от 40 хил. души, повечето от тях кюрди, загинаха в 32-годишния конфликт.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини