19 °C

Москов проверява защо линейка търси 40 минути адрес, докато човекът умира

Здравният министър Петър Москов се ангажира да провери случай, при който човек е издъхнал, докато е чакал линейка повече от 40 минути на ул. „Чарлз Дарвин” в столицата.

Пред журналисти в Министерския съвет той обясни, че става въпрос за подаване на погрешен първоначален адрес. Това е станало ясно от доклада от Спешна помощ, който е постъпил в Националния координационен център в здравното министерство.

Фаталният случай е от вчера и е описан много подробно във „Фейсбук” от жена на име Калина Линкова.

Жената разказва, че като отивала на работа около 10.00 часа вчера в кв. „Изток” на ул. „Жолио Кюри” и „Чарлз Дарвин” подминала човек, седнал на ръба на училищна ограда. Той се бил привел и леко хриптял, а телефонът му бил паднал на земята. Калина Линкова първоначално го подминала, тъй като сметнала, че е поредното „пиянде”. След две крачки се обърнала и видяла, че човекът паднал по очи на асфалта и се наранил. Тя и едно момче го повдигнали, попитали го как е и му донесли вода.

Мъжът бил неконтактен, с пяна на устата. След като се събрали още няколко души, Калина Линкова викнала линейка. Позвънила в 10.07 часа. „Първо централа, после препращане, груби лелки, нелепи въпроси. Няколко пъти повторих с ясна артикулация: Чарлз Дарвин 14 А, вх. Б. Отвратителен адрес, винаги го бъркат, затова повторих няколко пъти. Дадох и други индикатори – улици, посолство”, обяснява жената в социалната мрежа.

Консултирала се с колеги дали да не закарат те мъжа, но била посъветвана да почакат линейката. През това време човекът се освестил малко, но едва дишал и охкал. Имал болки в гърдите.

Събралите се граждани звъннали на последния номер в телефона му. За отрицателно време пристигнала жената, с която живеел на семейни начала и негов колега от училището, за което Линкова предполага, че е и работното му място. Линейката обаче продължавала да се бави.

Звъня още няколко пъти на грубите лелки, изнервям се, страх ме е за човека. Страх ме е за страха на жената до него. Чака я самота. Познавам чувството. И абсурда. Чуваме линейката нейде из квартала – заблудената линейка, която не може да намери адреса вече половин час. Звъня пак, други хора звънят. Били чули „Дарвин 17”. Изнервих се на диспечерката, процедих през зъби: „Много са ви прости колегите“. Тя се обиди, захвана се за емоционалния ми изблик и дори сподели с тия в линейката какво мисля за тях. Явно беше по-важно от смъртта, от глупостта, от некадърността, от хуманността...”, обяснява подробно случилото се Калина Линкова.

Насъбралите се хора завардили съседните улици да чакат линейката. В това време човекът вече крещял от болка и че си отива, че умира, че това е краят.

Когато линейката била на „Жолио Кюри”, гражданите я упътили и тя пристигнала на адреса в 10:43 часа. Минута по-рано обаче мъжът се свлякъл за последно, спрял да диша и пребледнял зверски.

„Линейката паркира спокойно, вяла сестра с кофти грим и адски млад и доста арогантен лекар се провлачиха от топлото купе и започнаха още по-вяло да правят сърдечен масаж. Жената на припадналия попита дали няма да сложат нещо под него, все пак лежи на твърдия асфалт. Лекарят изсумтя и с равен тон обясни, че на починал човек НЯМА КАКВО ДА МУ СЛАГАТ ИЗОБЩО...Поисках да се легитимира, не пожела – не съм била от полицията, да съм си питала дежурния екип по телефона”, продължава разказа си жената.

Тя снимала номера на линейката. След като по процедура била извикана полиция, тя слязла от работното си място, за да даде обяснения. Заканила се, че няма да остави нещата така и ще пише, ще помоли познати в телевизии да правят репортажи. Лекарят, който бил до нея, слушал, а след като си тръгнал подвикнал: „Между другото, добре ли излязохме на снимката”. В отговор тя се обърнала и му казала в прав текст: „Аз снимах номера на линейката, но ти си грозен ениуей“.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини