Майката на Бейтулах, убит от серийния килър Момата: Истината възтържествува! Сега е моят празник!

Изображение 1 от 2

    „Истината възтържествува!. Осем години плачех за сина ми, който бе невинен. Всяка седмица отивахме със сина му Мюмюн до гроба му в Кьосево, за да поднесем цветя. Сега е моят празник!”. Това коментира майката на застреляния в Димитровград през 2008 година Бейтула Махмуд.

    Припомняме, че миналата седмица серийният убиец Недялко Димитров от Кърджали, по прякор Момата, почина от инфаркт в Университетската болница в Стара Загора. 50-годишният мъж бе един от 23-амата, които в момента излежават доживотни присъди в този затвор, неговата беше без право на замяна. Димитров получи най-тежката присъда за доказани 5 извършени от него убийства, но се твърди, че са били много повече.

    На 1 демември 2008 година Момата извърши двойното убийство на 27-годишният Бейтула Махмуд и 19-годишната му съпруга Неврие в дома им в Димитровград.

    „Няма по-голям грях да убиваш човек. Вярвах, че един ден Момата ще си получи заслуженото- рано или късно. Цели осем години минаха откакто го няма вече Бейтула, навсякъде съм сложила негови снимки. Гледаме ги и знаем, че него вече го няма. Времето не лекува”, споделя със сълзи на очи майката на Бейтула – Томрис Бейтулла. Тя изказва искрените си благодарности на окръжните прокурори в Хасково, Пловдивския апелативен съд и на Върховния апелативен съд, че го наказаха с доживотен затвор без право на замяна.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини