Близо 500 социалнослаби в област Кърджали ще получават безплатен обяд

Близо 500 души в неравностойно положение в област Кърджали ще получават безплатен обяд по ОП за храни и Фонд "Социална закрила". Ще бъде осигуряван обяд до края на април на 410 души в общините Кърджали, Момчилград, Ардино и Крумовград, каза Лилия Кирилова, главен експерт към в РД "Социално подпомагане". 
Тя уточни, че към момента услугата вече се предоставя в три от общините - в Ардино - за 150 човека, в Крумовград - 70, и в Момчилград - 70. До края на седмицата се очаква програмата да започне и в община Кърджали, където топъл обяд ще получават 120 души. Лилия Кирилова посочи още, че срокът за кандидатстване по програмата "Осигуряване на топъл обяд-2016" е удължен до края на януари 2017 г., а документи подготвя и община Кирково.
В община Момчилград безплатно обедно меню ще бъде предоставяно на още 70 социалнослаби жители, но по Фонд "Социална закрила", посочиха от общинската администрация в Момчилград.
Освен чрез различните програми, целогодишно със средства от дарения, чрез трапезарията при храма "Св. Успение Богородично" в кв. "Гледка" в Кърджали, обяд получават 70 възрастни и деца, посочиха от храма. 

Източник: bta.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини