Ученици от Ардино организираха баскетболна среща с благотворителна инициатива

Изображение 1 от 5

    Вчера в залата на СУ „Васил Левски” в Ардино се проведе благотворителен баскетболен мач, с цел събиране на средства за лечението на деветокласник от школото.

    Един срещу друг застанаха отборът на „Сините” с капитан Сънислав Лилчев и тимът на „Зелените” с капитан Раден Белев. Срещата бе много оспорвана и завърши без победител, след като и двата отбора си отбелязаха по 44 точки.

    С впечатляващ кош на Александър Младенов „Сините” успяха да изравнят резултата в последната секунда на двубоя. Главният съдия на мача Месут Хайрулов реши победителят да бъде определен след изпълнение на три наказателни удари от тройката и от центъра. С решаващите две тройки на Андрей Георгиев „Сините” успяха да бъдат победители с 50:44 точки.  След срещата всички баскетболисти споделиха, че са

    удовлетворени от участието си в благотворителното събитие.

    Да подкрепят благотворителната кауза бяха дошли председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, съветникът Бахтияр Ходжов, граждани и ученици.

    „Целта ние е колкото се може повече средства да съберем, за да подпомогнем семейството на нашия съученик. Много сме благодарни към всички, които дойдоха тук, за да се включат в хуманната инициатива. Надяваме се, още повече институции да направят една малка стъпка, за да могат нуждаещите се хора да почувстват топлината на обществото”, споделиха организаторите и добавиха, че  благотворителните им инициативи ще продължат.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини