Бокова с повече гласове от Георгиева на предварителното гласуване за ООН

Ирина Бокова е получила повече гласове на предварителното гласуване за генерален секретар на ООН от Кристалина Георгиева, става ясно от официалните данни за гласуването, които бяха изнесени.

Бокова е със 7 гласа "за", 7 "против" и 1 "въздържал се". Георгиева е с 5 гласа "за", 8 "против" и 2 "въздържал се".

Така Бокова, от която правителството ни сне подкрепата си наскоро и издигна Георгиева, е четвърта в предварителното гласуване, докато новият кандидат на страната ни е на осмо от общо 10 места.

На първо е португалецът Антонио Гутереш, който получи 13 "за", 0 "против" и 2 "въздържал се". Той се очертава като сигурния победител на официалното гласуване, което ще се проведе утре в 17:00 часа българско време в Ню Йорк.

Подкрепата за Бокова бе снета от правителството ни, след като Бойко Борисов обяви, че тя се представяла слабо и ще я заменят с по-силен кандидат в лицето на Георгиева. През изминалите месеци в България се таеше надеждата, че начело на ООН ще застане "жена от Източна Европа", като Бокова беше сочена за тази личност.

 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бо
    Боко
    5 0
    20:38, 5 окт 2016
    Герберасите нещо много мълчаливи! Сталинка посран *** май, а! Цялото ви кадруване такова. Помачетата от ръководството на ГЕРБ къде са?

Още новини

Последни новини