Изет Шабан: Избирателите на Петлино, Калоянци и Загорско показаха зрелостта на българската демокрация

Жителите на кърджалийските села Петлино и Калоянци, както и на момчилградското кметство Загорско показаха зрелостта на българската демокрация на частичните местни избори в неделя. Избирателите и в трите населени места дадоха своя глас за ДПС и за развитието на района. Те показаха, че могат да различат истината от манипулацията. Това заяви на разширеното заседание на общинската организация на ДПС в Момчилград областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан. Той използва възможността да благодаря на всички хора, които активно участваха в частичните избори в неделя и дадоха своя глас за кандидатите на Движението.

„За пореден път показахме и доказахме, че ДПС е в кондиция и във възход. Избирателите не трябва да прощават на хората, които са били избрани от представителите на една партия, а впоследствие изкривяват и изменят техния вот и отиват в друга партия”, заяви инж. Изет Шабан.

В салона на местното общинско читалище се събраха председателите на всички местни съвети на ДПС и Младежко ДПС в Момчилград, общинският съвет на ДПС-Момчилград, женското дружество, кметове на кметства, общинските съветници от листата на Движението. Всички те с подписка декларираха, че подкрепят водената национално-отговорна и насочена към решаване на проблемите на гражданите, политика на ДПС и провеждат с осъзнато чувство за отговорност тази политика на местно ниво.
Гост на заседанието бе още и народният представител Мустафа Ахмед. В своето приветствие той също поздрави организацията на ДПС в Момчилград за изборната победа на кандидата на Движението на частичните местни избори в Загорско.

„Няма как с внушения и лъжи да подменят реалността за това, че политиката на ДПС е подкрепяна от гражданите на Република България. Доказахме се с дела (в случая със Загорско, Петлино и Калоянци), а не само на думи, че сме силни и сплотени и няма колебание в електората на Движението за права и свободи”, заяви Мустафа Ахмед. Той посочи, че избирателите в неделя със своя глас са показали и доказали, че няма да ппозволят на някои хора с техните действия и опита им да подменят  ценностите на ДПС.

„ДПС както винаги е за мира, разбирателството, толерантността и най-вече за национално-отговорната политика. Ние сме партия с голямо сърце, но и с желязна дисциплина. Знаем как да прощаваме, но единствено и само ако това е в интерес на страната ни и на избирателите ни”, каза още Мустафа Ахмед.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини