Делегация от ДПС уважи традиционния есенен Балкански панаир в Бурса

Изображение 1 от 5

    През уикенда делегация от ДПС, водена от областния лидер на Движението инж. Изет Шабан бе гост на традиционния есенен Балкански панаир в Гьорекле, Бурса. Визитата е по покана на Мустафа Бозбей, кмет на побратимената ардинска община Нилюфер.

    В партийната група бяха включени още кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, председателите на общинските съвети в Ардино и Джебел  – Сезгин Байрям и Сейфи Мехмедали. Организатор на културната проява бе община Нилюфер.

    „В Нилюфер живеят много изселници от Балканските страни. Това за нас е едно богатство и един културен празник. Нилюферци винаги са давали пример как се съжителства заедно и как се създава една обща култура. Мероприятията, които организираме основната ни цел е да засилим и укрепим чувството за единство и солидарност между всички хора. В този дух, днес ние сме в тази среда и имаме повече нужда от всякога”, заяви при откриването на панаира кметът на Нилюфер Мустафа Бозбей.

    В своето приветствие областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан заяви, че празниците обединяват и сплотяват хората от Нилюфер, Гьорекле, както и всички техни близки и познати от Балканските страни. От името името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и лидера на Движението Мустафа Карадайъ той изказа своите сърдечни благодарности на изселниците от Бурса за тяхната подкрепа.

    В програмата на празника бе включен и концерт на поп-фолк звездата Малина.

    На снимката: Областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман, председателите на общинските съвети в Ардино и Джебел  – Сезгин Байрям и Сейфи Мехмедали заедно с кмета на побратимената ардинска община Нилюфер Мустафа Бозбей (в средата).

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини