Възрастните хора в Ардино отбелязаха с тържество и почерпка своя Международен празник

Изображение 1 от 5

    Членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино отбелязаха днес Международния ден на възрастните хора. Празникът на хората от третата възраст уважиха областният лидер на ДПС и зам.-кмет на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общински съвет Сезгин Байрям и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

    Срещата откри новият млад председател на пенсионерската организация в Ардино Гюнер Мюмюн. „Дълги години да посрещате празника си. Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства. Аз не съм на вашата възраст, но мисля, че всеки един от моето поколение трябва да отдаде почит към вас. Вие сега сте на златна възраст и сте хора със златни сърца”, заяви Гюнер Мюмюн.

    Областният лидер на ДПС и зам.-кмет на общината инж. Изет Шабан поднесе празнично приветствие към всички присъстващи и им пожела здраве и късмет. „Особено ми приятно да ви приветствам по повод Международния ден на възрастните хора. Всяка възраст има свой чар и място в живота. Вие през годините с житейския си опит сте били наши добри съветници при вземането на решения за бъдещето на китната ни община. Нека по-често да се събираме. В разговорите се раждат добрите идеи”, каза инж. Изет Шабан.

    От свое име и от името на кмета на общината Ресми Мурад председателят на местния парламент Сезгин Байрям прочете поздравителен адрес до членовете на Клуба на пенсионера в град Ардино. В него двамата ръководители посочват, че започвайки трудовия си път човек не си дава сметка кога ще дойде неговият край. „Вие не просто изпълнявахте задълженията си, а отдадохте най-хубавите си години в услуга на жителите на общината. За нас Вие бяхте героите на тихия всекидневен труд в името на хората”.

    Досегашният председател на Клуба Назиф Садеттин с болка сподели, че пенсионната система в страната е много несправедлива. „И в Ардино имаме един общ национален проблем. Повечето от нас получават много ниска пенсия, която е няколко пъти по-ниска от прага на бедността. Разходите ни са много големи. Надявам се проблемът ни да бъде поставен много отговорно както пред местната, така и пред държавната власт”, заяви Садеттин.

    От името на ръководството и членовете на Клуба на пенсионера Фанка Карабова изказа сърдечните си благодарности към кмета Ресми Мурад за това, че винаги се е отнасял с уважение към тях и не е отказвал да им помогне с каквото може. 

    Проявата на ардинските пенсионери завърши с празничен обяд в местен ресторант, осигурен от община Ардино.

    Международният ден на възрастните хора е учреден с решение на общото събрание на ООН. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.     

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини