Колкото повече знаем, толкова по-широк светоглед ще имаме

Изображение 1 от 3

    През новата учебна година започна съвместната дейност на Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров” в Кърджали  и  СУ „Петко Рачов Славейков”. В училищната библиотека се провеждат срещи под надслов „Читателски дневници – лято 2016” между възпитаниците на школото и Маргарита Павлова – завеждащ Филиал 3 на Регионалната библиотека. Сентусиазъм и голямо желание учениците разказват впечатленията си от прочетените книги през лятната ваканция. Малчуганите споделят мнението си кои герои са положителни и кои отрицателни.

    Първата среща бе с 4 „е” клас – възпитаниците на Анета Визева и Мария Никова. Всеки ученик бе донесъл любимата си книга за лято 2016 и обясни защо я предпочита пред всички останали.

    От срещата-разговор за света на книгите и духовността стана ясно, че учениците освен книгите от препоръчителния списък са прочели и много други.

    Маргарита Павлова  сподели, че читателските дневници на учениците са попълнени със старание. Когато препоръчителната литература е подходяща за възрастовата група, тя се чете с удоволствие.  И че колкото повече знаем, толкова по-широк светоглед ще имаме.

    Срещите с всички останали класове продължават по график.

    Целта на тематичните занимания в библиотеката и по класовете е да се поддържа желанието на децата да четат писаното слово и да не губят контакт с книгите въпреки напредъка на информационните и дигиталните технологии.

    Сътрудничеството между Регионалната библиотека и СУ “Петко Рачов Славейков” през годините е доказано полезно.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Коментари в сайта

    Последни новини