Съдилищата задръстени с дела за незаконно гласуване,крупие играе на „тука има-тука нема”с избирателната комисия

Съдилищата в Кърджалийско са задръстени с дела за незаконно гласуване по време на местните избори.Местни и гастролиращи избиратели подкрепят любимите си партии в разрез със закона с риск да отнесат големи глоби.Дама-крупие си играе на „тука има-тука нема”с избирателната комисия само и само гласът и да мине.

Районният съд в Кърджали призна обвиняемата П.Ц.И., неомъжена, със средно образование,която работи като крупие, неосъждана за това в  че на 25.10.2015г. в избирателна секция в село Скална глава, общ.Кърджали, упражнила избирателно право в проведените на 25.10.2015г. избори за общински съветници и кметове, без да има такова право.Налага й административно наказание „глоба“ в размер на 1 000 лева. Съдът осъжда обвиняемата П.Ц.И. да заплати по сметка на ОД МВР-Кърджали направените на досъдебното производство разноски в размер на 23 лв. Решението подлежи на обжалване или протестиране в 15- дневен срок от днес пред Окръжен съд гр.Кърджали.

Районният съд в Кърджали призна за виновна и  обвиняемата Р.И.К., родена в гр.Казанлък, неомъжена, със средно образование, безработна, неосъждана, за виновна в това, че на 25.10.2015г. в с.Островица, общ.Кърджали, в избирателна секция № 068, упражнила избирателно право в проведените на 25.10.2015г. избори за общински съветници и кметове, без да има такова право, поради което й налага административно наказание „глоба“ в размер на 1 000 лева. Осъжда обвиняемата Р.И.К. да заплати по сметка на ОД МВР-Кърджали направените на досъдебното производство разноски в размер на 33 лв.  Решението подлежи на обжалване или протестиране в 15- дневен срок от днес пред Окръжен съд гр.Кърджали.

Районният съд в Момчилград също гледа подобни дела.Той призна за виновна  обвиняемата Р.Й.К., , със средно образование, с месторабота ж.п. гара - Момчилград, омъжена, неосъждана в това,че на 25.10.2015 год. в с.Джелепско, общ.Момчилград, в избирателна секция № 033 упражнила избирателно право в избори за общински съветници и кметове, проведени на 25.10.2016 год., без да има такова право , поради което и налага административно наказание глоба в размер на 1000/хиляда/ лева. Осъжда Р.Й.К. със снета по-горе самоличност да заплати по сметка на РС – Момчилград направените по делото разноски в размер на 66 лв.

Кърджали бг вести 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини