Във Филиала „Любен Каравелов”залагат на чуждоезиковото обучение,приемът изпълнен на 90%

750 студенти ще учат под ръководството на проф.Илиана Велчева тази година във Филиала на Пловдивския университет „Любен Каравелов”в Кърджали.Само първокурсниците за сега са 130 души.Приемът за тази година до днес е изпълнен на 90%.Днес за трети пореден път проф.Велчева открива учебната година в най-голямото висше учебно заведение в областта.

 Специалностите във Филиала са общо седем, сред които туризъм,стопанско управление,български и английски,сподели за Кърджали бг вести зам.-директорът по учебната част проф.Велизар Гочев.Той посочи,че най голям е интересът на кандидат-студентите към специалностите Начална училищна педагогика с чужд език и Предучилищна педагогика с чужд език.Местата се запълват на сто процента.

   Проф.Велчева напомни ,че от две години във Филиала има езиков център за обучение по английски,френски и немски.Той е отворен за студенти и граждани.Преподават университетски преподаватели,сподели проф.Велчева.

Тази година отваряме и езиков център за деца.Има специално обзаведен и украсен кабинет за забавление и учение,съобщи проф.Гочев.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини