Социалистите отпразнуваха 9 септември пред паметника на Алберт Антонов – Малчика в парк „Горубсо“

Изображение 1 от 4

    С кратко тържество и поднасяне на цветя на паметника на Адалберт Антонов - Малчика в парк ”Горубсо” кърджалийските социалисти, симпатизанти на партията,  граждани съвместно с членове на  Българския антифашистки съюз  отбелязаха  72 години от паметния ден в съвременната ни история - 9 септември 1944г. С едноминутно мълчание бяха почетени загиналите в антифашистката съпротива. Приветствия по повод  9 септември  произнесоха  председателя на Общинския съвет  на БСП Георги Кючуков, председателя на Областния съвет на Българския антифашистки съюз Йордан Митев и председателя на младежкото обединение Милен Филипов.

    С ръкопляскания бе съпроводено словото Георги Кючуков, който каза: „Категорични сме за това, че преди 72 години този ден е посрещнат с надеждата за по-добър и справедлив живот, категорични сме за това, че поколения българи заживяха по-добре. Днес трябва да бъдем още по- категорични, когато искаме да защитим своите позиции спрямо онези, които се опитват да ни внушат, че 9 септември е преврат, а този преврат е престъпление. Строителите на съвременна България, в буквалният смисъл, не са престъпници, нашите майки и бащи не са престъпници. Ние, които честваме този ден не сме престъпници, защото в съвременното демократично общество имаме право на своите идеи, които ще защитаваме ДОКРАЙ!” .

    Тържеството продължи с любими руски песни изпълнени от  дуета Марина Ламбрева и Никола Радиков,с много хора и танци.

    Нямаше как да не се забележат и сълзите на много от присъстващите гледайки изпепеления Младежки дом.” Как е възможно тази безстопанственост? Това по времето на социализма не можеше да се случи!!!.Защо едно културно, духовно средише за младите хора бе така изоставено???Та,тук се организираха балове,младежки дискотеки, ученически борси, педагогически съвещания, детски утра,все полезни дейности за младите хора ...Защо?”Въпроси ,които всички присъстващи си задаваха и знаеха ,че в тези неясни времена ще останат без отговори.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      По
      Порчо
      0 0
      15:13, 10 сеп 2016
      Тъпунгери, вижте си заглавието! Ако не знаете, поне го пуснете през Гугал!
      Алберт Николов!!! Ха-ха-ха! Вие сте по-тъпи и от Премиера ни любим!
    Последни новини