Започват традиционните есенни културни празници в Ардино

Изображение 1 от 3

    Традиционните есенни културни празници в Ардино започват от днес. Организаторите са предвидели богата празнична програма. 
    Проявите ще бъдат открити на 9 септември (петък) с концертна програма на Оркестъра за местен турски фолклор към читалище „Родопска искра 1921”, фолк ритъм „Балканика” и гости-участници. За трета поредна година в местния ресторант „Перла” ще се проведе форумът „Да инвестираме в община Ардино” с участието на представителите на малкия и средния бизнес, побратимените общини и сдруженията за приятелство и сътрудничество.
    На 10 септември (събота) в центъра на града ще се организира концертна програма на група OLD SCHOOL (Старата школа) с ръководител Исмаил Аппаз.

    Гвоздеят на празника е концертът на поп-фолк изпълнителя Николай Славеев. Наричан е „Славеят на Родопите“, защото изпълнява народна музика предимно от родопския край.

    В спортната програма е включен турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо. В събота започва и турнирът по футбол на малки врати, който община Ардино организира във връзка с Празника на общината. Очаква се в надпреварата да участват отбори от Ардино, Кърджали, Млечино. Турнирът ще започне от 10 часа. Шампионът и подгласниците ще получат парични награди. В парк „Нилюфер” ще се проведе спортен празник с участието на децата от ОДЗ „Слънце.
    За дните на Ардино се очакват официални делегации от побратимените общини в Турция – Нилюфер и Картал.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини