Арианци идват за Фестивала на чушката в Кирково

Изображение 1 от 2

    По покана на гръцката община Ариана делегация от община Кирково посети събора на Алантепе. Традиционният събор в община Ариана, която се провежда всяка година в началото на септември, е известна с народните си борби. Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман, зам.-кметът Валентина Димитрова и секретарят на общината Риза Местан, бяха посрещнати от кмета на Ариана Ридван Ахмед.

    Ридван Ахмед благодари на колегата си Сюлейман, който го покани на първото издание на Фестивала на чушката. Ахмед каза, че непременно ще дойдат на фестивала.

    Фестивалът на чушката ще се проведе на 10 септември в Кирково.

    В деня на традиционния есенен празник на Кирково ще бъде поставено началото на Фестивал на чушката. Лично кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман ще връчи грамоти и предметни награди на победителите. Желаещи от региона и страната могат да участват и с традиционни ястия, художествени предмети и сувенири, както и домашно приготвени продукти. За най-малките участници в специална шатра ще се проведе и конкурс за рисунка на тема "Плодове и зеленчуци".

    конкурс за

    А участниците в конкурса „Най-вкусна домашна лютеница". Всеки ще може да се представи с различни видове домашно приготвена лютеница, която ще се оценява по четири критерия- цвят, вкус, мирис и плътност. Припомняме, че комисия начело с Ути Бъчваров, най-известният телевизионен кулинар у нас, ще дегустира кулинарните шедьоври и ще оценява най-добрите

    Граничната община Кирково е сред най-големите производители на червена капия в Кърджалийско.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини