10-километрова опашка от тирове задръсти българо-турската граница

Интензивен е трафикът на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от Гранична полиция. На изход от страната се е образувала 9-километрова колона от товарни автомобили5 километра е опашката от тирове на изход от странатана ГКПП Лесово.

По информация от турските митнически власти, цитирана от БТА, на турския ГКПП Капъкуле над 400 тира чакат второ денонощие, за да пресекат българо-турската граница. Опашката е над 10 километра.

Турските митничари смятат, че причината за натрупването на тировете е, че заради намаления персонал в почивните дни, на българската митница обработването става бавно.

Митницата се натоварва допълнително и поради факта, че повечето тирове тръгват на път в края на седмицата.

Интензивен е трафикът от товарни автомобили и на българо-румънската граница на ГКПП Дунав мост – Русе, информират още от „Гранична полиция”.

2-километрова колона от товарни автомобили чака за излизане от странатана ГКПП Дунав мост – Видин.

От „Гранична полиция” припомнят, че заради извършване на ремонтни дейности на ГКПП Силистра е затруднено преминаването на пътни превозни средства през пункта. Ремонтът ще продължи до 20 септември. Граничните полицаи съветват гражданите, които пътуват до Румъния и обратно, да избират маршрути през други гранични пунктове.

На останалите пунктове – със Сърбия, Македония и Гърция, трафикът е нормален.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини