Кметове и депутати от ДПС уважиха традиционния събор в крумовградското село Бук

Изображение 1 от 6

    Областният председател на ДПС Изет Шабан и народните представители от ДПС Ердинч Хайрула и Салиха Емин уважиха традиционната земляческа среща в крумовградското село Бук. Събитието е част от културния календар на селото и се организира от община Крумовград, съвместно с местни жители и изселници от градовете Бурса и Измир, Р Турция.

    Гости на земляческата среща бяха още кметът на съседната община Кирково Шинаси Сюлейман, заедно с кметовете на общините Османгази, Инегьол и Мустафа Кемал Паша – Мустафа Дюндар,Алинур Акташ и Сади Куртулан, районните мюфтии на Крумовград и Кърджали, Насуф Насуф и Бейхан Мехмед. Тук бяха още стотици гости от различни краища на страната и чужбина, които се насладиха на красивата природа и богата културна програма. Те бяха посрещнати от кмета на община Крумовград Себихан Мехмед и председателя на разпоредителния орган Метин Байрамали. В рамките на събора се проведе мевлид за здраве и берекет, отслужен в местната джамия. Организирани бяха още народни борби – с участници от различни категории и възрасти.

    Традицията жители и гости на село Бук да се събират на земляческа среща датира отпреди четири години. Идеята е роднини и съседи да пазят спомена за корените си в родопското село и да разказват за родния край на деца, приятели и внуци.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини