Приемат заявления за схемите за доставка на плодове, зеленчуци и мляко в училищата

Държавен фонд „Земеделие“ обявява прием на заявления за участие в училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци и мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 г. Документи за подпомагане ще се приемат от 15 август до 20 септември 2016 г. в областните дирекции на Фонд „Земеделие”, съобщават от разплащателната агенция.

„Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще заработят като единна схема от учебната 2017/2018 г. Предстоящата учебна година ще е преходен период, в който ще бъдат прецизирани детайлите по прилагането на обединението им и ще се усъвършенства интегрираната система за администриране и контрол.

Очаква се единната схема за доставки на пресни плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти да намали административните разходи за обработка на документи и до съкращаване на сроковете за обработка на заявленията за участие и заявките за плащане. 

„Училищен плод“ се прилага от 2010 г. и броят на участващите в схемата нараства с всяка година. Европейската помощ се усвоява на 100%, като ежегодно България получава и допълнително финансиране.

Сериозен интерес и нарастване на обхванатите деца бележи и схема „Училищно мляко“, която се прилага в България от 2009 г.

Новите образци на необходимите документи за кандидатстване по училищните схеми за доставка на плодове и зеленчуци и мляко и млечни продукти за учебната 2016/2017 г. са достъпни на сайтовете на програмите.

Източник: http://www.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини