Младите хора отбелязаха Деня на младежта,приветстваха ги връстници от Център „Надежда“

Изображение 1 от 5

    Деца и младежи отбелязоха днес в Кърджали Международния ден на младежта.Специални гости на проявата бяха млади хора с увреждания от Дневния център „Надежда“.Те поздравиха своите връстници с песен.Някои от тях споделиха,че имат само една мечта- да издирят братята и родителите си.

    Международният ден на младежта в Кърджали се отбелязва за втора поредна година.Той се чества в световен мащаб от 2000 г. В България се отбелязва от 2007 г.Тази година главен организатор за Кърджали е Васко Райчинов. Проявата се провежда под егидата на ЕВРОДЕСК -България чрез Сдружение „Устойчиво развитие“, съвместно с Регионална билиотека“Н.Й.Въпцаров“, Народно читалище „Обединение 1913 „,СУ“Отец Паисий“, ОУ“Св.Кл.Охридски“ и СУ“Владимир Димитров-Майстора“.

    В Градската градина в беседка,около тридесет деца и младежи пяха ,рисуваха и изработваха сувенири и накити.

    Организаторите отбелязаха ,че младежта не трябва да се разглежда като товар на обществото, а като негова наой-голяма ценност. Младите хора трябва да бъдат включени във вземането на решения на глобално,национално и местно ниво.

    Според УНИЦЕФ 22000 деца умират всеки ден в света поради бедност. Те умират „тихо“ в някои от най-бедните райони на земята, далеч от нашите погледи и съвест. Почти 1 млрд.души са посрещнали 21 век без да могат да четат и пишат имената си. До 2020 г.смогът над големите градове ще доведе до смъртта на 8 млн.души,голяма част деца.

    Хората могат да променят света. Ние можем!,подчертаха младите хора на Кърджали.Те оповестиха, че октомври ще бъде посветен на младежта в града.

    Текст:Георги Кулов

    Снимки:Северина Вълчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини