Заловиха петима от неуловимите обирджии на скъпоценности Розовата пантера

Със съвместните усилия на Интерпол и германската полиция, агенти от испанската полиция са успели да арестуват петима членове на знаменитата банда крадци на бижута от Сърбия, известна като "Розовата пантера". Те била заловени точно когато откраднали бижута на стойност 400 хил. евро от магазин в Барселона на 5 август, съобщи euroweeklynews. Обирът бил извършен само за 48 секунди.

Трима от бандата били следени от момента, в който пристигнали на летище Ел Прат в Барселона в понеделник. 1 август. Самоличността на единия била установена, след като той наел мотопед. Полицаите изпратили неговите данни на колегите си в Белград, а те потвърдили, че това е един от заподозрените членове на бандата.

Той се срещнал с двама други, за които полицията знаела и на този етап различни специализирани подразделения от Националната полиция се насочили към Барселона, тъй като се очаквало да има обир. След това още двама неизвестни до момента мъже се присъединили към следените и на 5 август бандата влезла в магазин за бижута в Пасео де Грасия.

Обирът бил извършен за 48 секунди - от  влизането до излизането им. Повечето от обирите на бандата досега са били извършени за по-малко от една минута, от което произлиза и името ѝ, по асоциация с филмите за Розовата пантера.

Докато арестували мъжете на метри от магазина, един от тях извадил 44 калибър и се опитал да избяга. Били са дадени след няколко изстрела от офицерите и той се е предал. Петият член успял да избяга за кратко, но бил задържан минути по-късно.

Смята се, че бандата е отговорна за много голям брой международни престъпления в продължение на години и затова служителите от испанската полиция са много доволни, че са прекратили дейността ѝ без никакви наранявания на своите служители или на обществото и че всички откраднати бижута са върнати.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини