Кметът Хасан Азис поздрави гостите от Аржентина в Дъждовница

    Инж. Хасан Азис пристигна в Дъждовница да се види с младите журналисти от Аржентина, които пристигнаха вчера в Дъждовница. Те са участници в тазгодишната лятна програма на Арт движение КРЪГ и са гости на Арт къщата като част от проекта им по подготовката на специално издание, посветено на младежки обекти в сферата на туризма и младежките туристически инициативи в България. Гостите специализират травъл журналистика и първият им проект е посветен на България. „Нашият проект е да направим издание за страната, разказвайки за младите хора. За нас е важно да включим културни и социални теми, да разкажем за природата и традиционната кухня, за археологията и празниците, тъй като България е прекрасна дестинация с голям потенциал, но е съвсем непозната на картата на американския и европейския туризъм” – пишат те в своя блог „България на младите” (la-Bulgaria-de-los-jovenes).

    Основни теми на изследването им са: Алтернативна култура и изкуства (музиканти, художници и фотографи); жените в България; права на ЛГБТИ хората в България; университетско образование и студенти; гастрономия – традиционни рецепти, представени от млади готвачи; интервюта с производители на вина; етнически малцинства и проблемна ситуация; бежанците – ситуация и проблеми; приключенски маршрути в Рила; нестинарството; джаз фестивалът в Банско; културни традиции, представени чрез нетрадиционни събития и фестивали. Арт къщата в Дъждовница и празникът на терлика ще бъдат между представените обекти.

    Инж. Азис изненада гостите със спонтанната си поява в Арт къщата и с искрения интерес към работата им на място. Той поздрави хората в селото, срещна децата и младежите и пожела успех на младите журналисти от Латинска Америка в първата им среща с Кърджали и неговите забележителности. Междувременно те споделяха цяла нощ в социалните мрежи снимки и клипове от срещите си с местните хора и текстове като този: „Тук спечелиха сърцето ми само с една усмивка” и „Не ни познават, а ни дават толкова много обич”.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини