Военни се справиха с „терористи” пред очите на Борисов и Ненчев

    Премиерът, военният министър и началникът на отбраната ген. Константин Попов наблюдаваха демонстрация на способностите на Силите за специални операции.

    Това се случи в района на Специализирания учебен център „Црънча" край Пазарджик.

    Военнослужещите представиха бойни техники и умения във връзка с изпълнението на Националния план за противодействие на тероризма. По време на демонстрацията бяха изпълнени парашутни скокове от самолет C 27J “Спартан”, съобщи в профила си във Фейсбук Бойко Борисов. 

    Той уточни, че военнослужещите от бригада Специални сили са показали своите умения и при изпълнение на задачи по неутрализиране на терористи в транспортно средство, прочистване на сграда, обезвреждане на терористи, както и техники на ръкопашния бой, изпълнение на интуитивни стрелби с пистолет след придвижване и преодоляване на препятствия и стрелби с картечен пистолет. 

    По време на демонстрацията бяха използвани вертолет „Кугар“ и самолет „Спартан“ от състава на Военновъздушните сили, уточни премиерът. 

    След демонстрациите в „Црънча” Бойко Борисов, министър Николай Ненчев и ген. Попов се отправиха към авиобаза Граф Игнатиево.

    Източник: dir.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини