Кърджалийската болница очаква указания от здравното министерство за пръстовия идентификатор

Болницата в Кърджали не е сред тези, в които пилотно експериментално се въвежда пръстовият идентификатор, каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов. В момента се подготвяме психологично и организационно, каза той. Ще бъдат взети толкова устройства, че да не се затруднява работата в болницата и създават опашки от чакащи пациенти на определени места. В лечебното заведение вече бяха взети мерки, когато се въвеждаха устройствата за личните карти, припомни той. Все още нямаме указания от Министерството на здравеопазването за въвеждането на пръстовия идентификатор, очакваме да ги получим, каза директорът на болницата. Той припомни, че срокът за въвеждането им от всички лечебни заведения е 1 октомври.

Указанията на Министерството болницата ще получи най-късно през септември. Очакват да разберат и как ще бъдат купени самите устройства.

Най-късно до 1 октомври е абсолютно задължително въвеждането на пръстови идентификатори за всички болници в страната, стана ясно преди седмица. Единствено чрез този цифров код здравноосигурените пациенти ще могат да бъдат хоспитализирани. От 20 юли в пет болници в София и Русесистемата заработи експериментално. Предвижда се след време пръстовият идентификатор да се използва и при всички останали медицински услуги.

Спешните пациенти  първо ще се лекуват, а след това ще бъдат регистрирани, уточниха от Здравната каса.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини