Изселници от Кърджали стъписани от метежа в Истанбул,не искат да се приберат от страх

Изселници от Кърджали са стъписани от метежа в Турция и не искат да се прибират в Истанбул от съображения за сигурност.Някои от тях са готови да останат до края на лятото,докато обстановката в южната ни съседка се успокои.

Мнозина нашенци дойдоха в Кърджали при роднини още след атентата на летище „Ататюрк” в края на Рамазана.Те прекараха при близки в Кърджали големия празник Рамазан Байрам с надеждата,че обстановката в мегаполиса ще се успокои.Повечето от тях внимателно следяха турските медии и предупрежденията за възможни атентати.

Марал е кърджалийка,която наскоро се е омъжила в Истанбул.Споделя,че ще прекара лятото в Кърджали заради нестабилната ситуация в Турция.Тя не крие,че се страхува от атентатите на Ислямска държава и ПКК.За нея истински шок обаче е била вестта за метежа в Анкара и Истанбул.

Не смеех да пътувам с обществения транспорт в Истанбул,сега ще гледам с подозрение всеки военен,сподели за Кърджали бг вести Марал.

В момента в Кърджалийско за лятото са се върнали около 6000 души по неофициални данни.Част от тях смятат да останат и след приключването на сезона с надеждата ситуацията в Турция да се нормализира.Мнозина,предимно пенсионери твърдят,че ще се установят тук окончателно поради сложната политическа ситуация в южната ни съседка.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини