Близо милион са нужни за ремонт на Филиала, Караянчева лобира

Близо милион лева са нужни за ремонта и укрепването на сградата на Филиала на Пловдивския университет ”Любен Каравелов” в Кърджали.През последните десет години сградата се пропуква и пропада.Най силно е пострадала фасадата на стария вход.Навръх 24 май преди две години земетресение доведе до сериозни поражения.

Направили сме постъпки пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.Представили сме разчети за ремонт на стойност 800 000 лева.Процедурата е задвижена.В наша подкрепа лобира и народната представителка Цвета Караянчева.Това сподели пред Кърджали бг вести директорът на Филиала проф.Илиана Велчева.

 Филиалът на Пловдивския университет е най-старото висше учебно заведение на територията на Кърджали.В него са се дипломирали много от днешните политически дейци в региона,включително и кметове на общини.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    преминаваща
    1 0
    14:50, 13 юли 2016
    Това е културна институция с над 50 годишна история. Действително всички партии от региона трябва да съдействат да се отпуснат необходимите средства за да се отремонтира този университет.

Още новини

Последни новини