Звукова левитация - водни капки се носят над тибетска купа (видео)

В наши дни сме натрупали символика и митологични думички от няколко хилядолетия и множество цивилизации от различните краища на света. Като започнем от Всевиждащото око на американските банкноти и стигнем до имената на сметоизвозващите или рециклиращи фирми - вариации на Феникс. Египетският Тот, гръцкият Хермес и прадядото на Ной - Енох, дали са били една и съща личност?  Едно от нещата, за които се вярва, че той можел (или тези тримата го можели) било мигновеното преместване от едно място на друго. Можел (можели)  и да местят неща без да ги докосват. Окултното, алхимията, масоните, илюминатите, всичко това са термини, евентуално явления, които присъстват в ежедневието ни без да се замисляме или разбираме същността им, също както не се замисляме как и защо действа херметичната тенжера, в която готвим. Какво ще кажете за купичка, в която водата не седи мирно?

Звукът на тибетските пеещи купи се препоръчва за медитация и релаксация, казват, че някои честоти са лечебни за тялото на клетъчно ниво (честотата на издавания звук зависи от размера и доколко са пълни с вода). Във видеото виждаме как една такава пееща купа прави нещо, което се приписва на боговете. Капките вода започват да се издигат над повърхността и левитират над нея.

Разбира се, за това има физично обяснение. Всичко в този свят е вълна, а за късмет виждаме приличен спектър честоти, а друг - чуваме. A вълните могат да бъдат бягащи или стоящи, да резонират, да интерферират, да акумулират или предават енергия. Във формули можете да видите в блога на Джон.У.М. Буш, професор по приложна математика в МИТ. Той е счел за уместно да добави и следния цитат:

"И той показа на Пиер глобус, трепереща топка без размери, неговата повърхност се състоеше от капки, плътно запълващи я заедно. Капките се движеха и местеха, ту се сливаха няколко в една, ту се разделяха от една в много. Всяка капка се стреми да се разпространи и заеме най-много място, но другите, които се стремят към същото, я притискат, понякога унищожават, понякога се сливат. "Това е животът", каза старият учител. "В центъра е Бог, и всяка капка се стреми да се разшири, за да Го отразява в най-голяма степен. Тя расте, слива се и се свива, унищожена на повърхността, изчезва в дълбините, а след това се появява отново." - Лев Толстой, "Война и мир", 1865

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини