Правим военно учение с американци, румънци, сърби и словенци

Съвместната многонационална подготовка „Platinum lion 16 – 4“ на „Черноморски ротационни сили 16.1” („Black sea rotational force 16.1“) ще се проведе на полигон „Ново село” от 6 до 18 юли 2016 г., съобщиха от Министерството на отбраната.

В нея ще участват военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада от Сухопътните войски на Българската армия, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Румъния, Сърбия и Словения.

В подготовката участват до 110 военнослужещи и до 29 единици бойна, транспортна и специална техника от състава на военните формирования (в. ф.) 48 430 – Стара Загора, 52 590 – Ямбол и от щаба на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Военнослужещите ще се обучават в провеждането на операции в съвместна многонационална среда. Ще се проведат бойни стрелби с щатното стрелково оръжие на формированията, с въоръжение на партньорите от други нации, както и с артилерийска материална част. От българска страна ръководител е майор Михаил Жеков, заместник-командир на в. ф. 48 430 – Стара Загора.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини